Popietė su Sigute Ach

 

 

            Tęsiasi projekto „Biblioteka kitaip“ veiklos į kurias aktyviai jungiasi ir Skirsnemunės vaikų dienos užimtumo centro jaunimas.

            Gegužės 10 dieną vyko trečiasis edukacinis renginys Skirsnemunės bibliotekoje. Per tiesioginę vaizdo ir garso transliacijai vaikai mokinosi lieti akvarele. Atrodo, jog jau akvarele mokam piešti visi, bet kas tas liejimas? Kodėl reikia ne piešti, o lieti? Vaikams kilo daug klausimų. Džiaugiamės, jog vaikai domisi, klausia – vadinasi yra dar ką mokintis.

O šios dienos edukatorė buvo žymioji ir taip vaikų mylima knygų iliustratorė, lietuvių dailininkė, rašytoja Sigutė Ach. Sigutės vardas Lietuvoje žinomas daugiau nei 20 metų, vaikų ypatingai mylima už simpatiškus ir romantiškus piešinius, knygų iliustracijas. Suaugusieji puikiai žino išskirtinio stiliaus kuriamus Sigutės atvirukus, dekoruojamus puodelius. Išskirtinis braižas – neleidžia suabejoti Sigutės kūrinių autoryste. Kaip pati Sigutė Ach teigia: „tai „Sigutiškas“ stilius“.

            Akvarelės liejimo, edukacinio užsiėmimo, metu vaikai buvo supažindinti su akvarelės liejimo technika nuo pat darbo vietos pasiruošimo, teptuko plovimo iki piešinio interpretacijų-vaizdinių ieškojimo ir atradimo. Užsiėmimo metu vaikai gavo po kelias akvarelės kartono korteles, kuriose liejo savo mėgstamų spalvų siluetus, įvairias formas, kurioms išdžiūvus atsiskleidė tikrieji „herojai“: debesėliai, saulės, mergėlės ar gėlės.       Tai ne tik vaizduotę lavinantis užsiėmimas, tai terapinis procesas, kurio metu nesąmoningai mintimis „keliauji“, svajoji.

            Džiaugiamės už galimybę tobulėti, dalyvauti ir prisijungti prie edukacinių renginių Skirsnemunės miestelyje.

             

           

Veiklos finansuojamos iš diakonijos „Jurbarko sandora“ įgyvendinamo bei LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Jurbarko rajono savivaldybės, Jurbarko rajono savivaldybės remiamo projekto „Dienos socialinės priežiūros ir ugdymo paslaugų teikimas Skirsnemunės seniūnijos socialiai remtinų ir socialinės rizikos šeimų vaikams ir jų šeimos nariams“.