Kūrybinės dirbtuvės su Nomeda Marčėnaite

 

 

            Džiaugiamės, jog Jurbarko rajone netrūksta iniciatyvių idėjų, žmonių bei jų inicijuojamų projektų. Nuo šių metų pavasario Jurbarko rajono savivaldybės viešoji biblioteka įgyvendina projektą „Biblioteka kitaip“. Kurio metu informacinių technologijų dėka vienu metu, edukaciniai užsiėmimai, vyks penkiose bibliotekose. Džiaugiamės, jog į šį penketuką pateko ir Skirsnemunės bibliotekos filialas.

            Balandžio 13 dieną vyko jau antrasis projekto susitikimas, kurio metu dalyvavo ir prie veiklų prisijungė visas būrys Skirsnemunės dienos užimtumo centro vaikų. Per tiesioginę vaizdo ir garso transliaciją vaikai turėjo galimybę mokintis porceliano dekoravimo su garsiąja menininke ir įvairių meninių iniciatyvų ambasadore Nomeda Marčėnaite.         

            Popietės metu vaikams buvo pristatyta pirmoji Nomedos Marčėnaitės knyga vaikams „Lėlė“. Tai ne tik profesionalų dėmesio ir įvertinimo sulaukusi knyga, bet ir didžiulio susidomėjimo mažųjų skaitytojų tarpe. Po knygos pristatymo sekė supažindinimas su šios dienos „darbu“, priemonėmis bei visiems vaizdo ir garso transliacijos dalyviams buvo pristatyta originali porceliano dekoravimo technika, po kurios prasidėjo intensyvus ir kūrybinis procesas. Kiekvienas pagal savo galimybes ir fantaziją grąžino ir tobulino savo puodelius.

            Džiaugiamės už galimybę dalyvauti ir prisijungti prie unikalaus projekto veiklų. Lauksime kitų susitikimų.

 

           

Veiklos finansuojamos iš diakonijos „Jurbarko sandora“ įgyvendinamo bei LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Jurbarko rajono savivaldybės, Jurbarko rajono savivaldybės remiamo projekto „Dienos socialinės priežiūros ir ugdymo paslaugų teikimas Skirsnemunės seniūnijos socialiai remtinų ir socialinės rizikos šeimų vaikams ir jų šeimos nariams“.