Edukacinių renginių ciklas tęsiasi

 

 

Kiekvienas susitikimas su muziejininke-edukatore Gabija Viduolyte, vaikams būna pilnas staigmenų, tiek naudojamų priemonių įvairove, tiek kūrybinių užsiėmimų „kūriniu“-rezultatu. Vasario 20-ąją vaikų dienos centre mažieji dienos centro vaikai „žaidė su degtukais“. Dažnai vaikams draudžiama imti degtukus namuose, tačiau šią dieną tai buvo išimtis, degtukai buvo pagrindinė priemonė kūrybiniam procesui. Originalią techniką, kurios pagalba iš degtukų galima sukurti įspūdingus ir meniškus darbus, vaikai gamino pirmą kartą.

Užsiėmimo dalyviai labai dėmesingi, nes kūrybinis „darbas“ buvo ne iš lengvųjų, juk tokios smulkios detalės...o norisi, kad būtų ir gražu...

Esame dėkingi menininkei, suteikusiai galimybę paprastomis ir visiems prieinamomis priemonėmis atskleisti kiekvieno vaiko kūrybiškumą ir sukurti gražius, širdį džiuginančius darbelius. Sudarydami sąlygas vaikų saviraiškai per kūrybinius procesus siekiame ne tik gražiai sukurtų darbelių, bet tai tarsi terapiniai užsiėmimai lemiantys vaikų dienos centrą lankančių vaikų pozityvią socializaciją.

 

Veiklos finansuojamos iš diakonijos „Jurbarko sandora“ įgyvendinamo bei LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Jurbarko rajono savivaldybės, Jurbarko rajono savivaldybės remiamo projekto „Dienos socialinės priežiūros ir ugdymo paslaugų teikimas Skirsnemunės seniūnijos socialiai remtinų ir socialinės rizikos šeimų vaikams ir jų šeimos nariams“.