Dienos centre Skirsnemunėje savanorė iš Vokietijos

 

 

            Iš karto po Naujųjų metų, Skirsnemunės dienos centre, vaikų laukė labai laukta viešnia – savanorė iš Vokietijos. Vienuoliktokė mergina, Marlena Fiedler (Marlena Fydler), atvyko iš Magdeburgo miesto (Vokietija) Valdorfo mokyklos.  

            Lietuvą Marlena pasirinko išgirdusi ją ruošusio Konfirmacijai parapijos pastoriaus pasakojimą apie čia gyvenančius vaikus, taip vienuoliktokė ir nusprendė pasirinkti savo socialinės praktikos šalį. Mūsų šalyje dar nėra tokios savanoriavimo praktikos, kai dar moksleivis jaunuolis turi atlikti praktiką socialinėje srityje.

            Per trejas savaites, praleistas Skirsnemunėje veikiančiame Jurbarko evangelikų liuteronų diakonijos „Jurbarko sandora“ įkurtame dienos vaikų užimtumo centre, Marlena turėjo „darbo“ kiekvieną dieną. Kiekvienos dienos metu ji padėjo vaikams kūrybinėse valandėlėse, kartu gamino, mokinosi ir pati mokino technologijų pamokėlėse kulinarinių veiklų, kūrė su vaikais meninius darbelius, piešė, lipdė, bei žinoma tapo geriausia jų drauge.

            Plačiau apie moksleivės įspūdžius lankantis Skirsnemunėje ir keliaujant po Lietuvą galite paskaityti čia: http://jurbarkosviesa.lt/Priedai/Zvilgsnis/Praktikai-vokietaite-Marlena-pasirinko-Skirsnemune

            Džiaugiamės, jog diakonija „Jurbarko sandora“ gali priimti savanorius ne tik iš Lietuvos, bet susidomėjimo sulaukia ir iš užsienio šalių. Tikime, jog tai ne paskutinis savanoris iš užsienio kraštų.

 

Veiklos finansuojamos iš diakonijos „Jurbarko sandora“ įgyvendinamo bei LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Jurbarko rajono savivaldybės, Jurbarko rajono savivaldybės remiamo projekto „Dienos socialinės priežiūros ir ugdymo paslaugų teikimas Skirsnemunės seniūnijos socialiai remtinų ir socialinės rizikos šeimų vaikams ir jų šeimos nariams“.