Mokymai šeimų nariams slaugantiems, prižiūrintiems ligonius,

vyresnio amžiaus žmones

 

 

2017 metų lapkričio 22 dieną Seredžiaus senelių globos namuose prasidėjo mokymų ciklas „Mokymai šeimų nariams slaugantiems, prižiūrintiems ligonius, vyresnio amžiaus žmones“.

Pagyvenusio asmens priežiūra, slauga apima daugelį aspektų, įvairias kasdienes procedūras. Liga dažnai lydima ne tik fizinių, bet ir psichinių ligonio sutrikimų. Tad slaugytojas turi išmanyti ne tik mediciną, bet ir bendravimo psichologiją. Slaugant ligonius, senyvo amžiaus žmones neretai tenka būti šalia ir atsisveikinimo akimirką. Tai sudėtingas momentas slaugančiam ypatingai kai tenka atsisveikinti su šeimos nariu. Be kasdienių slaugos procedūrų slaugytojas turi išmanyti bei gebėti spręsti klausimus susijusius su dokumentų tvarkymu, parengimu.

Mokymų ciklas platus, tikimasi, jog suteikta informacija bus naudinga slaugantiems, prižiūrintiems ligonius, senyvo amžiaus žmones ir taip palengvins ne tik slaugančiojo darbą, bet ir prisidės prie slaugomo ligonio slaugos lengvinimo.

 

Projektas finansuojamas iš Jurbarko rajono savivaldybės įgyvendinamo projekto „Kompleksinės paslaugos šeimai Jurbarko rajono savivaldybėje“ Nr. 08.4.1.-ESFA-V-416-06-0004

Projekto partneriai: Jurbarko švietimo centras, Jurbarko evangelikų liuteronų parapijos diakonija „Jurbarko sandora“