Krikščioniško jaunimo susitikimas

 

 

2015 m. liepos 28 d., Skirsnemunėje, Jurbarko evangelikų liuteronų parapijos diakonija „Jurbarko sandora“ įkurtame vaikų dienos užimtumo centre, įvyko aktyvaus miestelio bei parapijos jaunimo susitikimas. Netrukdė nei apsiniaukęs dangus, nei netikėtai užklupusi vasariška liūtis. Dievulis dovanojo ir gražaus oro akimirkų, kurias išnaudojome su didžiausiu malonumu pasibuvimui lauke ir aktyviems žaidimams, pasikalbėjimams, kuriuos pravedė Batakių evangelikų liuteronų parapijos kunigas Karolis Skausmenis.

Susitikimo metu netrūko bendrystės ir net gyvos, tradicinės giesmės garsų. Skambias giesmių melodijas mums dovanojo ilgametis Jurbarko parapijos bičiulis Johanes Alter su kolegomis (Görlitz, Vokietija). Ilgus metus su vadovaujamu pučiamųjų orkestru atvykstantis į Lietuvą Johannes Alter jau pensijoje, tad šis vizitas – jo atostogos mūsų krašte.

Taip pat susitikime dalyvavo žurnalistas Wolfgang Henze iš Kiel miesto Vokietijoje. Jo vizito tikslas aplankyti ir susipažinti su labdaros organizacijos „Aktion Mensch“ vykdomais projektais Baltijos regione. Jau antrus metus vykdomas projektas Kretingoje buvo puikiai įvertintas. Nuo rugsėjo mėnesio VšĮ „Liuteronų diakonija“ planuoja vykdyti dar du „Aktion Mensch“ projektus Klaipėdoje ir Tauragės apskrityje.

Svečiai domėjosi esama situacija regione, vykdoma veikla. Kunigas Mindaugas Kairys pasakojo kuo diakonija „Jurbarko sandora“ gyvena šiandien, dalinosi mintimis apie VšĮ „Liuteronų diakonija“ vykdomus projektus ir ateities planus.

Labai džiaugiamės užsienio svečių susidomėjimu ir noru iš arčiau susipažinti su vis stiprėjančia diakonijos veikla Lietuvoje, su parapijos kasdienybe.