Kalėdinės gerumo akcijos Jurbarke

 

PC140011.JPG

PC140028.JPG

Jurbarko evangelikų liuteronų parapijos diakonijos „Jurbarko Sandora“ aktyviai ir dosniai dalyvavo kalėdinėse gerumo akcijose. Buvo paruošta 30 lauknešėlių ir jais gruodžio 12 d. apdalinti Jurbarke vargingai gyvenantys žmonės bei ligoniai. Juos aplankė parapijos tarybos pirmininkė Elena Kuskienė ir kunigas Mindaugas Kairys.

Gruodžio 15 d. Jurbarko evangelikų liuteronų parapijos jaunimo ansamblis ( vadovė Evelina Tamošaitytė ) ir Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijos studentų pučiamųjų instrumentų ansamblis bei parapijos kunigas M.Kairys dalyvavo bendrame labdaros akcijos susitikime su Jurbarko „Lions“ klubu ir atvykusiais iš Norvegijos „Lions“ klubo nariais.

Prie centrinės miesto kalėdinės eglės, kur įvyko susitikimas, kun. M.Kairys visus pasveikino su artėjančiomis Šv.Kalėdomis, pareišdamas, kad sulauksime mums brangiausios dovanos – Jėzaus Kristaus atėjimo, todėl ir mes turime dalyvauti gerumo akcijoje – nepagailėti dovanų kitiems.

 Paskum norvegai išvyko kalėdiniu karavanu po rajono teritoriją – aplankė ir apdovanojo  60 vargingai gyvenančių šeimų.

O kun.M.Kairys su daininkais ir muzikantais aplankė socialines įstaigas:  slaugos ligoninę, visus Jurbarko ligoninės skyrius, sutrikusio intelekto jaunimo centrą, gaisrinę, policijos poskyrį, paštą, didžiasiąs  miesto  parduot„Norfa“ ir „Maximą“. Visur visi buvo pasveikinti su artėjančiomis Šv.Kalėdomis, atliktos kalėdinės melodijos, įteiktos dovanėlės ir padovanota po kitų metų   evangelikų liuteronų parapijos kalendorių.

Sekmadienio mišiose kun. M.Kairys padėkojo parapijos tarybai, jos pirmininkei E.Kuskienei už surengtą gerumo akciją. Pamaldose dalyvavo ir grojo Klaipėdos  St.Šimkaus konservatorijos pučiamųjų instrumentų ansamblis.

Po pamaldų parapijos namuose buvo parengta arbatėlė – visi draugiškai pasidalino kalėdinėmis nuotaikomis.

Jurbarko evangelikų liuteronų parapijos išleistas 2013 metų kalendorius prasideda žodžiais iš Naujojo testamento: „Čia mes neturime išliekančio miesto, mes ieškome būsimojo.“

Kalendorius kartu skelbia, kad renkamos aukos Jurbarko evangelikų liuteronų naujos bažnyčios fasado sutvarkymui. Norintieji ir galintieji kviečiami auką pervesti: DNB SWIFT: AGBL LT  2X  
LT764010044300120661.

Yra parengtas bažnyčios fasado apdailos projektas su  žmonių siluetais ir Švento Rašto tekstų atvaizdavimu. Šio projekto autorius: Arlis Narusberk & Co, Estija.

 

Vytautas  Kutkevičius

 

poster_ver3.tiff.jpg