Vokiečių baikeriams amžius keliauti netrukdo

http://www.jurbarkosviesa.lt/var/ezwebin_site/storage/images/naujienos/aktualijos/vokieciu-baikeriams-amzius-keliauti-netrukdo/18472-1-lit-LT/Vokieciu-baikeriams-amzius-keliauti-netrukdo_articlethumbfull.jpg

 

Praėjusią savaitę Jurbarką ir Skirsnemunę drebino vokiečių motociklų gausmas. Į 1500 km kelionę išsiruošę berlyniečiai tris dienas mūsų rajone ilsėjosi, gėrėjosi Nemuno krašto vaizdais ir bendravo su savo bičiuliais evangelikais liuteronais.

Motociklais iš Berlyno į Sankt Peterburge rengiamą „Baltųjų naktų turą" keliaujančius vokiečius Jurbarke apsistoti ir pailsėti pakvietė kunigas Mindaugas Kairys. Žygiui vadovaujantis berlynietis pastorius Benndas Schade juokėsi, kad skalbiniams išsiskalbti daug laiko neprireikė, dėl to jo bičiuliai vietoj poilsio pasirinko galimybę apžiūrėti pajūrį ir Kauną, panoro aplankyti Raudonės ir Vytėnų pilis, net susigundė išsimaudyti karjere.
„Jūsų kraštas nuostabus, norėtume čia ilgiau pabūti ar dar kartą atvykti, tik kelionė labai tolima", - sakė Benndas.
Į „Baltųjų naktų žygį" su juo susiruošė kelios dešimtys bičiulių iš įvairių Berlyno parapijų, nors, pasak organizatoriaus, renkant žygeivius nebuvo keliamas reikalavimas išpažinti būtent evangelikų liuteronų tikėjimą. Vis dėlto pirmiausia prie baikerių prisidėjo ir pastoriaus B. Schade kolegos Ralfas Schwieger bei Regine Becker.
Birželio 6 d. iš Berlyno išvažiavę motociklininkai per porą dienų pervažiavo visą Lenkiją. Jurbarke jie rengė susitikinus su parapijiečiais, o pastorius Benndas netgi laikė mišias naujoje Jurbarko evangelikų liuteronų bažnyčioje ir pasakė trumpą pamokslą Jurbarko parapijos jaunimui, kurį motociklininkai penktadienį pakvietė kartu pavakaroti parapijos namuose. Savo galingus motociklus Jurbarko evangelikų liuteronų parapijos namų kieme žygeiviai parodė ir netoliese gyvenantiems vaikams.
Pastorius B. Schade papasakojo, kad iš Jurbarko jų motociklai pasuks į Šiaulius ir trumpam dar sustos Kryžių kalne.
„Paskui jau važiuosime į Rygą, iš ten į Estiją, o birželio 24 d. esame numatę pasiekti Sankt Peterburgą. Tai pats gražiausias baltųjų naktų metas ir mes norime ten surengti bažnyčių atstovų susitikimą", - sakė vokiečių motociklininkų žygiui vadovaujantis pastorius B. Schade.
Pastorius pasakojo, kad Vokietijoje motociklais žavisi ne tik jaunimas. „Baikeriai yra draugiški ir labai drąsūs žmonės. Kartu su mumis į žygį susiruošė ir iki pat Jurbarko motociklą atvairavo jokių sunkumų nebijanti 72 metų Barbel Cause. Tai geras ištvermės pavyzdys jaunimui, norinčiam pažinti pasaulį ir susirasti draugų kituose kraštuose", - tikino pastorius Benndas.
Už svetingumą Jurbarko evangelikų liuteronų parapijos tikintiesiems prašę padėkoti vokiečiai sakė nesitikėję tokio šilto ir malonaus priėmimo, todėl žadėjo pirmai progai pasitaikius vėl užsukti į mūsų kraštą. pasaulį ir susirasti draugų kituose kraštuose", - tikino pastorius Benndas. Už svetingumą Jurbarko evangelikų liuteronų parapijos tikintiesiems prašę padėkoti vokiečiai sakė nesitikėję tokio šilto ir malonaus priėmimo, todėl žadėjo pirmai progai pasitaikius vėl užsukti į mūsų kraštą.

Daiva BARTKIENĖ

www.jurbarkosviesa.lt