Virš statomos bažnyčios – kryžius

Vytautas Kutkevičius

Ilgai statomas pastatas – oficialiai iki šiol vadintas statybos objektu – spalio 27 dieną tapo Bažnyčia. Tą dieną prie šio pastato buvo pritvirtintas kryžius, nors iki galutinės darbų pabaigos dar toloka. Jau senokai buvo rūpintasi naujos bažnyčios kryžiumi. Vilniuje dirbantis dizaineris Mindaugas Petravičius sukūrė kryžiaus projektą. Patį kryžių padarė tauragiškis Nenonas Jaudzemas. Kryžius buvo suvirintas iš nerūdijančio plieno gabalų. Jo aukštis - 12 metrų. Šį ilgą ir gana sunkų kryžių reikėjo užkelti ant 26 m aukščio bažnyčios bokšto. Į pagalbą atėjo Sauliaus Bagdono įmonė „Statybų jūra“, Balio Apavičiaus „Apastata“ suvirintojai ir „Kauno kranai“. Kryžius buvo iškeltas per porą valandų.

            Jau 15 metų praėjo, kai statybininkai padėjo pirmą pamatų akmenį. Po to gana greitai iškilo sienos, stogas. Paskui dėl lėšų stygiaus statybos sustojo. 1992m. Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios konsistorijos sprendimu diakonas Mindaugas Kairys buvo ordinuotas kunigo tarnystei Jurbarko evangelikų liuteronų parapijoje, o taip pat Skirsnemunės, Smalininkų ir Vilkyškių parapijose. Jaunas kunigas iš karto energingai bei sumaniai ėmė rūpintis tolimesne bažnyčios statyba. Visokiais būdais ir visur ieškojo lėšų, ir pamažu darbai pajudėjo.

            Pastaraisiais metais statomo pastato išvaizda gerokai pasikeitė. Buvo uždėtas šiuolaikiškas stogas, įstiklinti langai, išbetonuotos grindys, įrengta šildymo sistema, atlikti tinkavimo darbai. Kunigas Mindaugas Kairys teigė, kad kitais metais grindų šildymo sistema bus užklota iš Kinijos pargabentomis plytelėmis, o akmens vata, kurią žada padovanoti viena Vokietijos gamykla, bus apšildytas stogas.

            Kunigas mano, kad, jei didelių šalčių nebus, šių metų Kalėdų pamaldos vyks Bažnyčioje, o ne koplyčioje, nes susirinkus visiems parapijiečiams, joje būna ankštoka.